Κατερίνα Αυγουστάκη

Την επόμενη Τετάρτη θα ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες των τραγουδιστών για τη Eurovision του 2010 που θα διεξαχθεί στη Νορβηγία. Φέτος δεν θα γίνει απευθείας ανάθεση από την ΕΡΤ αλλά θα υπάρξουν 4 υποψήφιοι. Σύμφωνα με την εκπομπή "Πρωινή Μελέτη" αυτοί είναι:

Κατερίνα Αυγουστάκη. Θεωρείται από πολλούς φαβορί για να μας εκπροσωπήσει, παρά το γεγονός ότι δεν μιλάει πολύ καλά ελληνικά. Η Αμαλία Αυγουστάκη γεννήθηκε και ζει στο Βέλγιο.
Professional Sinnerz. Το συγκρότημα που τραγουδάει τη μεγάλη επιτυχία «Όταν σ' είχα πρωτοδεί».
Κόκκινα Χαλιά. Το συγκρότημα από το X Factor.Περιμένουν και τυπικά την έγκριση της εταιρείας τους για να δηλώσουν επίσημα υποψηφιότητα.
Δέσποινα Ρίτσι. Νεαρή Ελληνίδα τραγουδίστρια που ζει στην Γαλλία.

Δέσποινα Ρίτσι

Μετά από συσκέψεις του Τζώνυ Καλημέρη και της Λίτσας Πισκερά κατά τις οποίες συζητήθηκαν τα ονόματα του Κώστα Μαρτάκη, της Χρύσπας και Γιώργου Σαμπάνη,τελικά αποφασίστηκε να λάβουν μέρος στον ελληνκό τελικό ονόματα «μικρότερης εμβέλειας».Οι επιλογές θα μάθουμε την Τετάρτη επισήμως αν ισχύουν, με την Κατερίνα Αυγουστάκη να θεωρείται σίγουρη. Επίσης έχει ήδη αποφασιστεί ότι η φετινή συμμετοχή δεν θα έχει βίντεο κλιπ, παρα μόνο αυτό του τελικού, ενώ ο καλλιτέχνης που θα μας εκπροσωπήσει δεν θα κάνει promo tour.