Τα γιορτινά της θα φορέσει και επίσημα την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου η Λεμεσός, σε ειδική τελετή φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου διάκοσμου, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, έξω από το Διοικητήριο, στις 18.00 το απόγευμα.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Λεμεσού Αντρέας Χρίστου κάλεσε όλους τους Λεμεσιανούς να αγκαλιάσουν τις εκδηλώσεις που ετοιμάζει ο Δήμος ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και να δώσουν το παρών τους την Παρασκευή, όπου, μεταξύ άλλων, θα φωταγωγηθεί το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Κύπρου, που έχει στηθεί έξω από το Διοικητήριο.

«Η βασική ιδέα της φετινής διαμόρφωσης είναι τα παιδιά, τα οποία καθημερινά θα έχουν ένα αντικείμενο ενασχόλησης στο πλαίσιο ενός ενιαίου προγράμματος με τον τίτλο ‘Σώστε τον πλανήτη μας’», πρόσθεσε ο κ. Χρίστου.

Υποσχέθηκε, επίσης, σε όλους ένα πλουσιότερο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με πολλους καλλιτέχνες , αναμεσά τουσ και η Ιωάννα Πρωτόπαππα, για όλη την περίοδο των εορτών, με μουσικοχορευτικές παραστάσεις, τραγούδια, θεατρικά, καραγκιόζη κ.ά., «που θα στέλνουν εορταστικό και διαπαιδαγωγικό μήνυμα».

Επίσης, για πρώτη φορά θα στηθεί στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, ένα μεγάλο καρουσέλ, ενώ το τραινάκι του Δήμου θα διέρχεται καθημερινά από την Ανεξαρτησίας και την οδό Αγίου Αντρέου. Το δε έλκηθρο του Αγίου Βασίλη θα περιοδεύει, επίσης, σε διάφορες συνοικίες της Λεμεσού.

Ερωτηθείς τι θα ήθελε να του φέρει φέτος ο Αγιος Βασίλης, ο Δήμαρχος Λεμεσού, απάντησε «ένα μεγάλο φορτηγό γεμάτο ευρώ», αφού, όπως σημείωσε, ο Δήμος χρειάζεται περισσότερα χρήματα για ακόμη περισσότερα έργα προς όφελος της πόλης και των δημοτών του.