Περιπέτεια στην άσφαλτο για τον Κλέωνα Γρηγοριάδη, o οποίος είδε τον χάρο με τα μάτια του, όταν ασυνείδητος οδηγός του έκλεισε τον δρόμο με το αυτοκίνητό του προκαλώντας την πτώση του και εξαφανίστηκε εγκαταλείποντάς τον στην τύχη του. Η μηχανή που οδηγούσε ο δημοφιλής ηθοποιός σύρθηκε αρκετά μέτρα παρασύροντάς τον... Τις πρώτες βοήθειες του έδωσαν οδηγοί που σταμάτησαν αμέσως μόλις είδαν το συμβάν και ειδοποίησαν ασθενοφόρο.
Το τροχαίο συνέβη την περασμένη Τετάρτη, στις δέκα παρά δέκα το βράδυ, ενώ ο Κλέων Γρηγοριάδης οδηγούσε τη μηχανή του, μάρκας Kawasaki, επί της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας. Στο 13ο χλμ. στην Κηφισιά, στο ύψος της γέφυρας Καλιφτάκη, ένα Ι.Χ. έκανε αντικανονική προσπέραση (σφήνα), με αποτέλεσμα να προκληθεί σφοδρή σύγκρουση και να ανατραπεί η μηχανή. Ο ηθοποιός μεταφέρθηκε τραυματισμένος με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στον Ερυθρό Σταυρό και υποβλήθηκε αμέσως σε εξονυχιστικές εξετάσεις. Οι θεράποντες ιατροί που του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες διέγνωσαν πολλαπλά διαστρέμματα και εγκαύματα και του χορήγησαν ειδική φαρμακευτική αγωγή.
Η πρώτη που ειδοποιήθηκε φυσικά ήταν η σύζυγός του Βάσω, η οποία, παρ'; ότι ο ίδιος της είπε πως ήταν καλά, μέχρι να ενημερωθεί από τους γιατρούς ότι δεν διατρέχει σοβαρό κίνδυνο ήταν ιδιαίτερα ανήσυχη. Εσπευσε αμέσως κοντά του και αρκετή ώρα αργότερα επέστρεψαν στο σπίτι τους.
Πάντως, ο ίδιος ο Κλέων ακόμα και αυτήν την περιπέτεια που τον έχει καθηλώσει (με το ζόρι περπατάει) βρίσκει το κουράγιο και την αντιμετωπίζει με το χαρακτηριστικό του για όσους τον γνωρίζουν χιούμορ. «Ευτυχώς, είμαι καλά. Την έβγαλα... καθαρή!» ήταν οι πρώτες του κουβέντες στην «Espresso της Κυριακής». «Βρισκόμουν στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας με τη μηχανή μου. Ενας οδηγός επιχείίρησε να με προσπεράσει κάνοντας σφήνα, συγκρουστήκαμε και στη συνέχεια σηκώθηκε κι έφυγε. Αυτήν τη στιγμή είμαι πολύ καλύτερα, αλλά για τις επόμενες δεκαπέντε ημέρ! ες θα πρέπει να παραμείνω στο σπίτι. Δεν είμαι σε θέση να μετακινηθώ».
Το ατυχές περιστατικό συνέβη την παραμονή της επίσημης πρεμιέρας της παράστασης «Μάτια τέσσερα», στην οποία πρωταγωνιστεί ο Κλέων (το έργο ξεκίνησε να παίζεται από τις 29 Οκτωβρίου στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν-Υπόγειο), και όπως ήταν φυσικό, ο ηθοποιός εκτός από τους οικείους του φρόντισε να ενημερώσει αμέσως και τους συνεργάτες του. Το πρώτο που τους ενδιέφερε ήταν φυσικά η υγεία του και όλα τα άλλα, όπως του είπαν, διορθώνονται.
Η πρεμιέρα του έργου του Γιάννη Τσίρου (στο οποίο μεταξύ άλλων παίζουν ο Γιώργος Πυρπασόπουλος και η Ερρικα Μπίγιου) αναβλήθηκε και ακόμα δεν έχει βρεθεί αντικαταστάτης του τραυματισμένου ηθοποιού, ο οποίος κρατάει έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Πάντως, ο ίδιος ο Κλέων Γρηγοριάδης έχει ήδη αφήσει πίσω του αυτό το άσχημο γεγονός. Είναι στο σπίτι του με την οικογένειά του, αναρρώνει και βλέπει τα πάντα με την αισιοδοξία που τον χαρακτηρίζει παιδιόθεν. «Από την ημέρα που συνειδητοποίησα πως όλοι είμαστε θνητοί και κάποια μέρα θα πεθάνουμε, σταμάτησα να φοβάμαι!» είναι το μότο ζωής του και από κάθε δυσκολία και ατυχία ο Κλέων βγαίνει όλο και πιο δυνατός. Σιδερένιος!

πηγή: Espresso