Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Χορταστικό dance διήμερο!

Η dance κοινότητα της Αθήνας περιμένει το ερχόμενο σαββατοκύριακο για το ένTechno φεστιβάλ, ένα χορταστικό διήμερο με live, dj sets και προβολές, με δυνατά ονόματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Ellen Allien (φωτό) είναι από το 1992 μια από τις βασικές μορφές της βερολινέζικης (και γενικότερα της ευρωπαϊκής) ηλεκτρονικής σκηνής. Δραστήρια μουσικός και τραγουδίστρια με έξι πετυχημένα άλμπουμ στο ενεργητικό της, dj και παραγωγός, ιδρυτής της εταιρίας BPitch Control, ενώ η γκάμα της μουσικής της χωράει από τους techno πειραματισμούς μέχρι το ελκυστικό electro pop τραγούδι.

Από τη Γερμανία έρχονται και οι Wighnomy Brothers (Robag Wruhme και Monkey Maffia), δύο φανατικοί του βινυλίου που ρίχνουν στο ρυθμικό μπλέντερ τους house, minimal, break, jazz και οτιδήποτε άλλο τους κινητοποιεί. Τα τελευταία 12 χρόνια έχουν κάνει πολλή δουλειά σε clubs και studio, έχουν φτιάξει το label Freude-Am-Tanzen, συνεργάζονται με την περίφημη Kompakt και στηρίζουν την υπόθεση της ‘intelligent dance’ μουσικής.

Ο γεννημένος στην Χιλή Alexi Delano ξεκίνησε το djing στα μέσα της δεκαετίας του ’80, με hip-hop, r’n’b και funk επιρροές, αλλά σύντομα προσανατολίστηκε προς τα πιο techno ακούσματα. Η δισκογραφία του περιλαμβάνει κυκλοφορίες στις Harthouse, Plus 8, Truesoul και Audiomatique. H Camea, περιζήτητη παραγωγός και Dj, ιδιοκτήτρια της Clink Recordings, έχει βρεθεί από τη Νέα Υόρκη στο Βερολίνο, αλλά ταξιδεύει συνέχεια για να παίξει στα καλύτερα club της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής.

Ο Αργεντινός Guti που θα παίξει live την Κυριακή είναι ένα από τα πιο δυνατά νέα ονόματα στη σκηνή της techno παίζοντας δίπλα σε ονόματα όπως ο Ricardo Villalobos, o Luciano, o Marco Carola, o Loco Dice και άλλοι. Ο Elon έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στα διεθνή decks μέσα από κυκλοφορίες σε δισκογραφικές όπως η Dumb-Unit, η Clink και άλλες. Ο ισραηλινής καταγωγής dj αναμειγνύει minimal techno με tech house στοιχεία για να δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα. Συμμετέχουνακόμα οιNovox, Stel, GummiHZ, And.id, Argy, Tolis Q, Mr Statik, Leon Segka, Mikee και Pan OS το Σάββατο, και οι Chevy, K.atou, CJ Jeff την Κυριακή.

Σε αίθουσα προβολών 500 ατόμων στον κεντρικό χώρο του Κέντρου Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" και από τις 17.00 το απόγευμα του Σαββάτου θα προβάλλονται οι ταινίες «Speaking in Code» (στις 22.00 το βράδυ του Σαββάτου στην προβολή θα παρευρίσκεται και η σκηνοθέτιδα Amy Grill, μαζί με τους Wighnomy Brothers και την Ellen Allien για να πραγματοποιηθεί συζήτηση) και «Berlin Calling». Στο ντοκιμαντέρ «Speaking In Code» έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από κοντά τις ιστορίες από μορφές της dance κουλτούρας όπως οι Modeselektor, ο δημοσιογράφος Philip Sherburne, οι Wighnomy Brothers, ο Tobias Thomas, ο Μοnolake, η Ellen Allien και ο David Gay. Το «Berlin Calling», με πρωταγωνιστή τον DJ Paul Kalkbrenner είναι μια ταινία μυθοπλασίας που περιγράφει το ταξίδι ενός μεγάλου Dj του Βερολίνου μέσα από την σουρεαλιστική πραγματικότητα της πόλης και τον επίπλαστο κόσμο των ναρκωτικών.

To ένTechno θα πραγματοποιηθεί από τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου 5 Σεπτεμβρίου μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 6 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Κτήριο 56, Είσοδος Γ, Πειραιώς 254, Ταύρος.