Γεια σου Κόσμε! Στην κατάμεστη από κόσμο μαρίνα της Πύλου, όπου οι συγκεντρωθέντες ξεπέρασαν τις 10.000, εμφανίστηκε το βράδυ της Δευτέρας 3 Αυγούστου, ο Αντώνης Ρέμος μαζί με το συγκρότημα Emigre χαρίζοντας στους Πυλιώτες και στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί από τις γύρω περιοχές μια μοναδική βραδιά. Παρά τη μεγάλη συρροή κόσμου η βραδιά ήταν τόσο καλά οργανωμένη, ώστε δεν δημιουργήθηκε κανένα κυκλοφοριακό πρόβλημα στους δρόμους της πόλης, ούτε σημειώθηκε το παραμικρό επεισόδιο κατά την προσέλευση και αποχώρηση του κόσμου από τη μαρίνα. Ένα πάντρεμα των αγαπημένων του τραγουδιών με το καλό Rock τραγούδι όπου τον είδαμε να παίζει και ντραμς.
Για την άρτια οργάνωση της βραδιάς εκτός από τους αθλητικούς συλλόγους που πουλούσαν στο χώρο της συναυλίας νερά, ποτά και άλλα διάφορα για την οικονομική τους ενίσχυση, είχαν επιστρατευτεί υπάλληλοι του δήμου, το Λιμενικό, οι αντιδήμαρχοι και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι. Ο δήμαρχος Πύλου, Χρονόπουλος, από νωρίς το απόγευμα είχε προσέλθει στον τόπο της εκδήλωσης και μαζί με μέλη του Ναυτικού Ομίλου ρύθμιζαν τις τελευταίες λεπτομέρειες της βραδιάς.
Ο Αντώνης Ρέμος εμφανίστηκε στην εξέδρα στις 10.00 το βράδυ, εν μέσω ζητωκραυγών και χειροκροτημάτων. Απευθυνόμενος στον κόσμο εξέφρασε το θαυμασμό του για την τόση μεγάλη προσέλευση και αναφερόμενος στην Πύλο είπε ότι είναι πανέμορφη και ότι θα την επισκέπτεται συχνά. Αμέσως μετά άρχισε το πρόγραμμα του δημοφιλούς τραγουδιστή με παλιά και νέα του τραγούδια, τα οποία ερμήνευσε με πολύ κέφι ξεσηκώνοντας τον κόσμο, ο οποίος τα περισσότερα τα τραγουδούσε μαζί του. Το ρυθμό, πάντως, τον έδωσε η νεολαία, η οποία είχε συγκεντρωθεί κάτω από την εξέδρα και τραγουδούσε μαζί του.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε περίπου μία ώρα μετά τα μεσάνυκτα, αλλά η βραδιά για πολλούς συνεχίστηκε στην παραλία, όπου τα μαγαζιά κατακλύστηκαν από τον κόσμο.
Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και των φίλο του Αντώνη Σαμαρά και τελούσε υπό την αιγίδα του δήμου Πύλου. Πάντως ο Αντώνης Ρέμος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Αντώνη Σαμαρά όπου και του αφιέρωσε το τραγούδι «Γερακίνα», όπου και ο υπουργός χόρεψε.
Τέλος μας είπε για τα σχέδια του για τον χειμώνα: «Μετά από 5 ολόκληρα χρόνια στο Αθηνών Αρένα και μετά από συνεχείς συνεργασίες με αποκορύφωμα αυτήν με την μεγάλη κυρία του λαϊκού τραγουδιού, την Μαρινέλα θεώρησα ότι πρέπει να λειτουργήσω διαφορετικά, μια και δεν υπήρχε συνεργασία που να μπορεί να ισοσταθμίσει αυτήν της Μαρινέλλας. Φέτος μετά από αρκετά χρόνια, θα επιστρέψω στον Διογένη, στην Λεωφόρο Συγγρού από όπου ξεκίνησα και θα δοκιμάσω πάλι κάτι διαφορετικό. Ένα πολυθέαμα πάντα πλαισιωμένο από μουσική και τα αγαπημένα μου τραγούδια. Προς το παρόν δεν μπορώ να πω περισσότερα».