Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

The Best Greek Artist!

IU8U7428_copy

Το Ελληνικό MTV και η Έλενα Παπαρίζου βρέθηκαν τη Δευτέρα στο κατάστημα Public, σε Συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη διάκρισή της ως Best Greek Act και την υποψηφιότητά της στην κατηγορία Best European Act, στα φετινα European Music Awards.

Η Έλενα Παπαρίζου κατέκτησε τον τίτλο Best Greek Act, αφού συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους σε σχέση με τους υπόλοιπους υποψήφιους Matisse, Monika, Professional Sinnerz και Onirama. Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, η Έλενα Παπαρίζου βρίσκεται αντιμέτωπη με άλλους 21 νικητές από τα υπόλοιπα MTV κανάλια της Ευρώπης (Best Regional Acts), θέτοντάς την έτσι υποψήφια στην κατηγορία Best European Act.

Από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, οι τηλεθεατές των MTV σε όλη την Ευρώπη, καλούνται να ψηφίσουν τον αγαπημένο τους καλλιτέχνη ανάμεσα στα 22 Best Regional Acts, στο www.mtvema.com. Τα 5 επικρατέστερα σχήματα με τις περισσότερες ψήφους θα αποτελέσουν τους υποψήφιους που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του Best European Act. Οι 5 υποψήφιοι θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, ενώ ο νικητής του Best European Act θα επιλεγεί από το κοινό του MTV και θα παρουσιαστεί live στα 2009 EMAs.

Τα MTV Europe Music Awards θα μεταδοθούν live από το 02 World Arena, στο Βερολίνο την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου στις 21.00. Η Έλενα θα βρεθεί στα Βραβεία, δίπλα στο ιστορικό «Τείχος του Βερολίνου», 20 χρόνια μετά το γκρέμισμά του και την επανένωση του Δυτικού με το Ανατολικό Βερολίνο.

Η Best Greek Act Έλενα Παπαρίζου, με αφορμή την εκδήλωση ανέφερε: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα που το ελληνικό κοινό του MTV με ανέδειξε Best Greek Act και ευχαριστώ πάρα πολύ τον κόσμο που με ψήφισε, αλλά και το MTV που με επέλεξε ως υποψήφια. Είναι, επίσης, σημαντικό ότι οι υπόλοιποι υποψήφιοι για το Best Greek Act ήταν πολύ αξιόλογοι και πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους καλλιτέχνες. Χαίρομαι πολύ που συμμετέχω στη μεγάλη μουσική γιορτή του MTV και εκπροσωπώ την ελληνική pop σκηνή στην Ευρώπη. Εύχομαι να κερδίσω, ωστόσο δεν νοιώθω ότι ανταγωνίζομαι τους υπόλοιπους υποψήφιους, αλλά συναγωνίζομαι με αυτούς. Είναι σαν όλοι να έχουμε ήδη κερδίσει το μισό βραβείο, απλά ο νικητής θα το πάρει σπίτι του! Τα φετινά MTV EMAs γιορτάζουν τα 20 χρόνια από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και τα 15 χρόνια των Βραβείων, που έγιναν πρώτη φορά επίσης στο Βερολίνο. Ελπίζω όλα αυτά να με ευνοήσουν. Και για να γίνει αυτό χρειάζεται η συμμετοχή όλου του κόσμου».